Ede doet mee!

logo kaas in de keuken

Cursus Kaas in de Keuken

Inspirerende cursus voor iedereen die wil weten hoe je in je eigen keuken zuivelproducten kunt maken: lekker, puur en gezond. In drie opeenvolgende modules van een dagdeel leer je de beginselen van het 'verzuivelen': naast wat theorie karn je je eigen boter (en krijgt daarbij vanzelfsprekend heerlijke karnemelk), je maakt yoghurt en je eigen kaas. Bedenk hoe heerlijk het is je zelfgemaakte producten te eten!

De cursus Kaas in de Keuken bestaat uit drie opeenvolgende modules van een dagdeel:

  • MODULE 1 : aangezuurde zuivel – boter & karnemelk en yoghurt
  • MODULE 2 : aangezuurde en gestremde zuivel – zachte, verse kaas en kwark
  • MODULE 3 : aangezuurde, gestremde en geperste zuivel – harde kaas zoals Goudse kaas

Je kunt je opgeven voor de hele cursus, of per module. In principe begin je bij de eerste module, waarna je genoeg kennis hebt opgedaan om de volgende module te volgen. Je kunt het ook bij één of twee modules laten als je dat wilt. Je betaalt €55,00 per module (€45,00 cursusgeld en €10,00 materiaalkosten) De cursus Kaas in de Keuken wordt gegeven door Minke Hylarides, kaasmaakster op De Groote Voort in Lunteren (Gld). Daar zal de cursus ook plaatsvinden.

Zie de website voor informatie en cursusdata: www.kaasindekeuken.nl


Beschikbare varianten:
  • Hele cursus: 3 bijeenkomsten van een dagdeel
  • Eén losse bijeenkomst: 1e module
  • Twee bijeenkomsten: 1e en 2e module
  • Eén losse module: vervolgmodule