Ede doet mee!

Vitaler worden met Taijiquan en Qigong

Taijiquan & Qigong Ede wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens. 'Taiji' (Tai Chi) is een oosterse filosofie die gericht is om balans te brengen in Yin en Yang, deze polariteit creëert de energiestroom. 'Quan' (Chuan) betekent letterlijk vuist, wat betekenis heeft op vechtkunst. 'Qi' is energie (bio-energie) en 'Gong' betekent voor lange tijd beoefenen. Qigong is het cultiveren van energie. Oefeningen waar de aandacht op lichaam, adem en bewustzijn is gericht, stimuleren de doorstroming van energie in de energiekanalen. Dit zorgt voor een optimale gezondheid. Volgens de Chinezen word je van deze oefeningen 'ontspannen en soepel als een baby, gezond en krachtig als een houthakker, kalm en rustig als een wijze'.

Per seizoen wordt een oefenprogramma voor volwassenen aangeboden:
Taiji Qigong Shibashi, Ba Duan Jin (8 stukken brokaat), Taijiquan 24 vorm. De Taijiquan en Qigong cursussen worden sinds 2019 gehouden in de danszaal van Turnstede. Dinsdagochtend van 10 - 11 uur  met uitzondering van vakanties en feestdagen.

De zomercursussen worden gehouden op Landgoed Kernhem in Ede. Bij voldoende belangstelling wordt een introductiecursus in de natuurrijke omgeving van Ede gegeven.


Meer informatie:

  https://www.taijiquan-qigong-ede.com


Beschikbare varianten:
  • Introductiecursus van 5 lessen
  • Leskaart voor 10 lessen
  • Zomercursus lessen
  • Losse les bij Taijiquan en Qigong Ede
  • Gratis proefles bij Taijiquan en Qigong Ede