Ede doet mee!

Vitaler worden met Taijiquan en Qigong

Taijiquan & Qigong Ede wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens. 'Taiji' (Tai Chi) is een oosterse filosofie die gericht is om balans te brengen in Yin en Yang, de twee polariteiten. 'Quan' (Chuan) betekent letterlijk vuist, wat betrekking heeft op vechtkunst. 'Qi' is energie (bio-energie) en 'Gong' betekent voor lange tijd beoefenen. Qigong is het cultiveren van energie. Oefeningen waar de aandacht op lichaam, adem en bewustzijn is gericht, stimuleren de doorstroming van energie in de energiekanalen. Dit zorgt voor een optimale gezondheid. Volgens de Chinezen word je van deze oefeningen 'ontspannen en soepel als een baby, gezond en krachtig als een houthakker, kalm en rustig als een wijze'.

Per seizoen wordt een oefenprogramma aangeboden:
Taiji Qigong, Ba Duan Jin (8 brokaten), Qigongmeditatie en Taijiquan 24 vorm. De Taijiquan en Qigong cursussen worden gehouden op dinsdagochtend van 10 - 11 uur  en dinsdagavond van 19 - 20 uur (met uitzondering van vakanties en feestdagen).

De introductiecursus van 5 lessen kost € 40. Wilt u meedoen met een cursus van 10 lessen dan kost het € 80. Hiervoor krijgt u een leskaart.

In januari 2019 nieuwe cursus Taiji Qigong.
In deze cursus zullen we de 18 bewegingen uit deTaiji Qiging Shibashi serie 2 oefenen. Om mee te doen is geen ervaring met Taijiquan of Qigong nodig. Hoewel de cursus Taiji Qigong Shibashi serie 1 als basis dient om stap voor stap verderde bewegingen uit serie 2 te leren. In Taiji Qigong worden de bewegingen uit de Taijiquan vorm enkele malen herhaald. Hieruit ontstaat een serie bewegingen die staand worden uitgevoerd. Deze Qigong series zijn gericht op de gezondheid en als ze regelmatig worden beoefend, bevordert dit de vitaliteit. Volgens de Chinezen word je van deze oefeningen 'ontspannen en soepel als een baby, gezond en krachtig als een houthakker, kalm en rustig als een wijze'.
De cursus wordt gegeven van 15 januari t/m 19 maart 2019, dinsdag van 10 en 11 uur, Turnstede Danszaal, Peppelensteeg 1a Ede. Kosten leskaart € 80. Inschrijven voor de cursus voor 14 januari 2019.


Meer informatie:

Bob Calor
M: 06 - 45 30 22 03
E:  bobcalor@gmail.com
F: Taijiquan & Qigong Ede 


Beschikbare varianten:
  • Introductiecursus van 5 lessen
  • Leskaart voor 10 lessen