Ede doet mee!

Uitleg inwoners

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. Ook inwoners met een laag inkomen en beperkt eigen vermogen. Voor deze inwoners en hun kinderen zijn er daarom de regelingen Meer Kinderen Meedoen en Meer Volwassenen Meedoen. Volwassenen en kinderen van 6 tot en met 17 jaar krijgen dan een tegemoetkoming van € 200 per kalenderjaar. Zij kunnen deze tegemoetkoming gebruiken om aan sport-, cultuur- en recreatieve activiteiten mee te doen.

Ede doet mee! - flyer


 


 

 

Wie komt in aanmerking?
Het tegoed is er voor inwoners met een laag inkomen en beperkt vermogen. Gezinnen met kinderen van 6 tot 18 jaar en een inkomen onder 130% van het sociaal minimum, krijgen een tegemoetkoming van € 200 per volwassene en per kind per kalenderjaar. Volwassenen zonder kinderen en ouderen komen ook in aanmerking als hun inkomen onder 130% van het sociaal minimum ligt.

Voor een echtpaar is de inkomensgrens € 1.809 (en weinig vermogen) en voor een alleenstaande of alleenstaande ouder is dat € 1.267 (en weinig vermogen).

Hoe vraagt u de vergoeding aan?
Via www.ede.nl/berekenuwrecht vraagt u deze en onze andere inkomensondersteunende regelingen aan. U heeft hiervoor DigiD nodig. U ziet direct of u in aanmerking komt voor een regeling. De tegemoetkoming voor 2019 kunt u aanvragen tot 1 december 2019.

Hoe bestelt u een activiteit?
Komt u in aanmerking voor Meer Kinderen Meedoen en/of Meer Volwassenen Meedoen? Dan krijgt u van ons per e-mail een besluit (de toekenningsbrief) met uitleg hoe u inlogt. Twee weken na ontvangst van dit besluit kunt u hiermee als volgt via Ede doet mee! activiteiten kopen:

  • Met uw cliëntnummer en wachtwoord (dit is de eerste maal uw postcode + huisnummer) logt u in op www.ededoetmee.nl.
  • Uw wachtwoord wijzigt u bij uw eerste bezoek in een persoonlijk wachtwoord.
  • U vinkt aan dat u ermee akkoord gaat, dat gemeente Ede uw gegevens doorgeeft aan de aanbieder waar u een product of activiteit bestelt.
  • U kunt direct een activiteit uitkiezen. Vanuit uw winkelwagen kunt u artikelen toevoegen en verwijderen, zolang u de bestelling nog niet heeft afgerond.
  • Heeft u de bestelling afgerond? Dan is dit definitief. Het is dan niet meer mogelijk om naderhand te annuleren of te wijzigen of tegoed terug te krijgen.
  • Als u een activiteit bestelt, gaat dit van uw tegoed af.
  • Zowel u als de aanbieder - bij wie u heeft besteld -  krijgen per e-mail bericht over de bestelling. Controleer hiervoor ook uw spambox.
  • U neemt zelf contact op met de contactpersoon van de vereniging/organisatie om verdere afspraken te maken over de activiteit die u gaat doen.

Op YouTube kunt u een instructie-/promotiefilm  bekijken. Of lees de flyer.

Hulp nodig? Kom dan naar ons loket DigiHulp!
Wilt u hulp bij het doen van een bestelling in onze webshop? Kom dan naar het loket DigiHulp op het Werkplein Regio Foodvalley, Raadhuisplein 1. De vrijwilligers van dit loket helpen u graag. Het loket is open op vrijdagen van 9 tot 12 uur. Neem de toekenning van Meer Kinderen/Volwassenen Meedoen mee.