Ede doet mee!

Uitleg inwoners

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. Ook inwoners met een laag inkomen en beperkt eigen vermogen. Voor deze inwoners en hun kinderen zijn er daarom de regelingen Meer Kinderen Meedoen en Meer Volwassenen Meedoen. Volwassenen en kinderen van 4 tot en met 17 jaar krijgen dan een tegemoetkoming van € 225 per kalenderjaar. Zij kunnen deze tegemoetkoming gebruiken om mee te doen aan sport-, cultuur-, recreatieve en maatschappelijke activiteiten, gericht op meedoen en ontmoeten.

Ede doet mee! - flyer


 


 

 

Wie komt in aanmerking?
Het tegoed is er voor inwoners met een laag inkomen en beperkt vermogen. Gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar en een inkomen onder 130% van het sociaal minimum, krijgen een tegemoetkoming van € 225 per volwassene en per kind per kalenderjaar. Volwassenen zonder kinderen en ouderen komen ook in aanmerking als hun inkomen onder 130% van het sociaal minimum ligt.

Voor een echtpaar is de netto-inkomensgrens € 2266 (en weinig vermogen) en voor een alleenstaande of alleenstaande ouder is dat € 1586 (en weinig vermogen).

Hoe vraagt u de vergoeding aan?
Via www.ede.nl/berekenuwrecht vraagt u deze en onze andere inkomensondersteunende regelingen aan. U heeft hiervoor DigiD nodig. U ziet direct of u in aanmerking komt voor een regeling. De tegemoetkoming voor 2024 kunt u aanvragen tot 1 december 2024.

Hoe bestelt u een activiteit?
Komt u in aanmerking voor Meer Kinderen Meedoen en/of Meer Volwassenen Meedoen? Dan krijgt u van ons een besluit (de toekenningsbrief) met uitleg hoe u inlogt. Twee weken na ontvangst van dit besluit kunt u hiermee als volgt via Ede doet mee! activiteiten kopen:

  1. Ga naar:  www.ededoetmee.nl.
  2. Klik rechtsboven op het oranje blokje en log in met uw cliëntnummer. Uw wachtwoord is uw postcode en huisnummer. Bijvoorbeeld: 6711DD23.
  3. Wijzig uw wachtwoord bij uw eerste bezoek in een persoonlijk wachtwoord.
  4. Vink aan, dat u ermee akkoord gaat, dat gemeente Ede uw gegevens doorgeeft aan de aanbieder waar u een product of activiteit bestelt.
  5. Kies een activiteit of product.
  6. Vanuit uw winkelwagen kunt u artikelen toevoegen en verwijderen, zolang u de bestelling nog niet heeft afgerond.
  7. Heeft u de bestelling afgerond? Dan is het niet meer mogelijk om te annuleren of te wijzigen of tegoed terug te krijgen.
  8. Rond de bestelling af.
  9. U én de aanbieder krijgen een e-mail met bevestiging van de bestelling. Controleer hiervoor ook uw spambox.
  10. Neem contact op met de aanbieder om uw activiteit verder te regelen of om afspraken te maken.

In de flyer kunt u een en ander nog eens nalezen. Wilt u hulp bij het bestellen? Kom dan op vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur naar het loket DigiHulp op het Werkplein, Raadhuisplein 1 in Ede.