Ede doet mee!

logo lunteren aktief

Diverse activiteiten in Het Westhoffhuis en De Schakel

Dorpshuis Het Westhoffhuis en Buurtcentrum De Schakel zijn beide gevestigd in Lunteren, Gemeente Ede. De huizen worden bestuurd door de SSCVL, Stichting voor Sociaal en Cultureel Vormingswerk te Lunteren. SSCVL biedt een ruim aanbod van cursussen en activiteiten.

Van jaar tot jaar worden wijzigingen in het aanbod aangebracht. Vaak ligt het accent op de jeugd en op ouderen. Het Westhoffhuis biedt onder andere onderdak aan Cultura (bibliotheek). Het centrale deel is een open ruimte, Het Plaza genoemd, met een moderne keuken, een bar, biljarts, leestafel en computerplekken.

Boetseren
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met klei en de mogelijkheden hiervan wil ontdekken. Ervaring en kunstzinnige aanleg zijn niet vereist. In de cursus wordt vooral aandacht besteed aan het eigen maken van de basistechnieken. Als u die beheerst, liggen bijna alle vormen binnen uw bereik en kunt u maken wat u ook maar wilt.
Daarnaast leert u ook het werkstuk te decoreren. Onder deskundige begeleiding wordt de cursist gestimuleerd om vooral eigen mogelijkheden te ontdekken.
Dag: dinsdag (wekelijks, doorlopend). Tijdstip: 10.15 tot 12.15 uur. Kosten: € 75 per persoon (10 lessen, instroom mogelijk). Locatie: Buurtcentrum De Schakel.
Bijzonderheden: de cursist betaalt zelf een vergoeding voor het glazuren. Dit is afhankelijk van de grootte van het werkstuk.


Meer informatie vindt u op www.lunterenaktief.nl.


Beschikbare varianten:
  • Boetseren (10 lessen)
  • Knipkaart Het Huiskamerdiner, 10 diners